15.03.2021

Aleksi_kulma

Muutoksia eQ Kiinteistörahastoihin 15.4.2021

Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt –rahaston nimi muuttuu ja on 15.4.2021 lähtien Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöt

eQ Hoivakiinteistöt –rahasto aloitti toimintansa vuonna 2012. Alkuvaiheessa rahasto omisti pääosin hoiva- ja päiväkoteja. Rahaston kiinteistösalkun sisältöä on muokattu merkittävästi viime vuosina. 24 % salkusta on edelleen ikääntyneiden palveluasumisen kiinteistöjä eli ”hoivakiinteistöjä”, mutta 75 % on muita yhteiskunnallisesti tärkeitä kiinteistöjä mm. kouluja, lääkäri- ja terveysasemia, sekä sairaaloita. Jotta rahaston nimi kuvaisi parhaiten rahaston omistamia kohteita, nimi muutetaan 15.4.2021 alkaen eQ Yhteiskuntakiinteistöt rahastoksi.

Uusi nimi kuvaa paremmin rahaston käyttötarkoitusjakaumaa. Esimerkiksi vuoden 2016 lopussa ikääntyneiden palveluasumisen osuus salkussa oli 58 % ja nyt se on 24 %.

eQ Liikekiinteistöt - ja eQ Hoivakiinteistöt -rahastojen lunastustoimeksiannon määräaika pitenee kolmesta (3) kuukaudesta kuuteen (6) kuukauteen

Molempien eQ Kiinteistörahastojen lunastustoimeksiannon määräaika pitenee kolmesta (3) kuukaudesta kuuteen (6) kuukauteen. Rahastojen tarkoitus on pitää varat tehokkaasti ja tuottavasti kiinteistöihin sijoitettuna, eikä pitää varoja tuottamattomalla tilillä. Kiinteistöjen osto- ja myyntiprosessit kestävät normaalioloissakin muutamia kuukausia. Koronapandemia ja muut yllättävät markkinahäiriöt voivat lisäksi hidastaa ja vaikeuttaa kauppaprosesseja. Jotta rahastoon sijoittavien ja rahastossa jo sijoittajana olevien osuudenomistajien etuja voidaan parhaiten suojata, on järkevää, että lunastustoimeksiannon määräaika vastaa paremmin kiinteistöjen todellisia myyntiaikoja.

Kehotamme tutustumaan rahastojen uusiin sääntöihin ja avaintietoesitteisiin, jotka löytyvät verkkosivuiltamme.
eQ Yhteiskuntakiinteistöt
eQ Liikekiinteistöt

Rahastojen lunastusajankohdat pysyvät ennallaan: 30.6. ja 31.12. Lunastustoimeksiannon 30.6.2021 lunastusikkunaan voi antaa vielä vanhojen sääntöjen mukaan 31.3.2021 mennessä. 31.12.2021 lunastusikkunaan toimeksianto tulee antaa viimeistään 30.6.2021.

eQ Kiinteistörahastot jälleen auki merkinnöille 31.3.2021

eQ Hoiva- ja eQ Liikekiinteistöt ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja lunastuksille puolivuosittain. Rahastojen seuraava merkintäpäivä on 31.3.2021. Rahastojen merkintä- ja lunastuspäivät voit tarkastaa rahastojen sivuilta:

Kiinteistösijoittaminen on lähtökohtaisesti pitkäjänteistä sijoittamista. Suositeltu sijoitusaika on vähintään viisi vuotta. Rahastojen perimä lunastuspalkkio on porrastettu sijoitusajan mukaan ja yli 5 vuoden sijoituksista ei peritä lainkaan lunastuspalkkiota. Kuten kaikkeen sijoittamiseen, myös eQ:n Kiinteistörahastoihin sijoittamiseen liittyy riskejä, joista on kerrottu tarkemmin rahastoesitteissä, joihin pyydämme ystävällisesti tutustumaan.


Rahastomerkintä on helpointa tehdä eQ:n verkkopalvelussa. Mikäli olet jo asiakkaamme, voit tehdä rahastosijoituksen kirjautumalla sisään palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi. Mikäli olet tekemässä ensimmäistä eQ rahastosijoitustasi, rekisteröidy ensin asiakkaaksi osoitteessa www.eq.fi/fi/registration. Rekisteröityminen on maksuton ja se vie aikaa vain muutaman minuutin. Rekisteröitymisen jälkeen rahastomerkinnän tekeminen onnistuu omia pankkitunnuksia käyttäen. Yritysasiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)eQ.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16 (09) 6817 8700 (pvm/mpm).