31.05.2017

Vieläkö kiinteistöistä saa tuottoa?Moni miettii kiinteistösijoituksia tällä hetkellä. Ne, joilla on sijoituksia suoraan kiinteistöihin tai esimerkiksi asunto-osakkeisiin pohtivat usein työmäärää, vastuita, riskejä ja tuottoa. Kaikki kustannukset ja oman työn vaiva on otettava huomioon, kokonaistuottoa arvioitaessa. Ne, joilla ei ole sijoituksia kiinteistöihin, miettivät voisiko kiinteistöistä saada tuottoa korko- ja osakesalkun rinnalla. Lehdet kirjoittavat, että kiinteistömarkkina olisi ylikuumentunut.

Kiinteistöihin voi sijoittaa monella tapaa. Voit ostaa suoraan asunto-osakkeita tai kiinteistöjä. Voit sijoittaa listattuun kiinteistöyhtiöön, minkä arvo heiluu tyypillisesti osakemarkkinan mukana. Vuodesta 2012 lähtien olet voinut myös sijoittaa rahastoon, joka sijoittaa suoraan kiinteistöihin. Kiinteistörahasto on monelle luotettava ja vaivattomin vaihtoehto, myös tuottonäkymät – ovat kilpailukykyisiä suoraan omistamiseen verrattuna.

eQ Varainhoito on ollut edelläkävijä näissä suoraan kiinteistöihin sijoittavissa erikoissijoitusrahastoissa. eQ Hoivakiinteistöt perustettiin 2012 ja se oli ensimmäinen Suomen Finanssivalvonnan hyväksymä kiinteistörahasto. Nyt eQ hoivakiinteistöt rahastossa on hoivakiinteistöjä jo yli 550 miljoonalla eurolla ja sijoittajiakin kappalemääräisesti jo 2359. eQ Liikekiinteistöt perustettiin vuoden 2015 alussa ja se omistaa yli 400 miljoonalla eurolla pääosin päivittäis- ja erikoistavarakaupan tiloja ja muita toimitilakohteita.  Rahastossa on 1493 osuudenomistajaa.eQ:ssa kiinteistösijoituksia hoitaa 7 hengen tiimi ja kaikki tiimin jäsenet ovat nimenomaan kiinteistöammattilaisia. Hoivakiinteistöt -rahastossa on tällä hetkellä 135 kiinteistökohdetta ja Liikekiinteistöt -rahastossa 23 kohdetta. Salkut ovat siis erittäin hyvin hajautettuja ja niistä huolehtivat ammattilaiset.

Tuotto-odotuksemme kiinteistörahastoille perustuu vuokrakassavirtaan, maltilliseen velkavipuun ja kiinteistöjen kehittämiseen. Ulkopuoliset arvioitsijat määrittävät neljännesvuosittain rahastojen kiinteistöjen arvostuksen. Näemme myös hinnoissa nousupainetta tällä hetkellä, mutta emme laske tuotto-odotusta sen varaan. Emme myöskään näiden kiinteistötyyppien osalta allekirjoita väitteitä ylikuumenemisesta. Myös talouden yleinen positiivinen kehitys tulee näkymään vuokranmaksukyvyn vahvistumisena.

Jos tällainen vaivaton, mutta suora kiinteistöomistaminen kiinnostaa, tervetuloa eQ Varainhoidon asiakkaaksi. Kiinteistörahastomme ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja niistä voi lunastaa varoja puolivuosittain. Vaikka pääosa rahastojen asiakasvarallisuudesta on ammattisijoittajilta, toivotamme myös yksityishenkilösijoittajat tervetulleeksi.

Voit halutessasi tilata lisämateriaalia eQ Kiinteistörahastoista sähköpostiisi tai jättää meille yhteydenottopyynnön lisätietojen saamiseksi. Muistathan täyttää lomakkeeseen yhteystietosi. Aiheeksi voit laittaa eQ Kiinteistörahastot ja viestikenttään joko lisämateriaalin tilaus tai yhteydenottopyyntö.

Sijoittaminen eQ Kiinteistörahastoihin on helppoa

Yksityissijoittajan kannattaa tehdä rahastomerkintä eQ:n verkkopalvelussa. Mikäli olet jo asiakkaamme, voit tehdä rahastosijoituksen kirjautumalla sisään palveluun. Mikäli olet tekemässä ensimmäistä eQ rahastosijoitustasi, rekisteröidy ensin asiakkaaksi. Tämän jälkeen voit tehdä rahastomerkinnän eikä koko toimenpiteessä mene kuin muutama minuutti aikaa. Autamme toki sinua mahdollisissa rahastoihin ja verkkopalveluun liittyvissä kysymyksissä mielellämme myös puhelimitse  (09) 6817 8700 ja sähköpostilla asiakaspalvelu(at)eQ.fi. Yritys- ja yhteisöasiakkaita pyydämme ottamaan yhteyttä joko suoraan omaan yhteyshenkilöön eQ:lla tai asiakaspalveluumme.

eQ Hoivakiinteistöt - Tutustu rahastoon ja sijoita

eQ Liikekiinteistöt - Tutustu rahastoon ja sijoita