12.12.2016


LEHDISTÖTIEDOTE

eQ Varainhoidon kiinteistörahastot ovat kasvaneet vahvasti ja rahastojen kiinteistöomaisuus on jo noin 900 miljoonaa euroa. eQ Varainhoito hallinnoi kolmea erikoissijoitusrahastomuotoista kiinteistörahastoa eQ Hoivakiinteistöt, eQ Liikekiinteistöt ja eQ Metsä.

eQ Hoivakiinteistöt on perustettu vuonna 2012, eQ Liikekiinteistöt vuonna 2014 ja eQ Metsä vuonna 2016. eQ Hoivakiinteistöt ja eQ Liikekiinteistöt ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja lunastuksille puolivuosittain. Rajatulle sijoittajajoukolle perustettu eQ Metsä pyrkii vuoden 2017 loppuun mennessä sijoittamaan yhteensä 50 miljoonaa euroa metsäkiinteistöihin. Tämän jälkeen rahasto avataan myös laajempaan myyntiin ja se tulee olemaan auki merkinnöille ja lunastuksille puolivuosittain.

Kiinteistösijoitusliiketoiminnan kasvaessa sijoitustiimiin on rekrytoitu uusia asiantuntijoita. eQ Metsä -rahaston salkunhoitajana toimii MMM Markku Laulumaa. OTM Arimo Leppä on aloittanut transaktiojohtajana ja fil. yo EMBA Anne Dahl vuokrausjohtajana. Laulumaalla, Lepällä ja Dahlilla on vahva ja monipuolinen kokemus kiinteistöalasta. Leppä omaa pitkän kokemuksen Asianajotoimisto Castrén& Snellmanilta ja Dahl puolestaan Cityconista sekä Peab Investistä.

eQ Metsä-, Hoivakiinteistöt- ja Liikekiinteistöt -rahastoja on nyt hoitamassa 7 hengen tiimi, jonka lisäksi eQ:n hallinnossa työskentelee useita kiinteistörahastoja tukevia asiantuntijoita.

eQ:n kiinteistörahastoille vuosi 2016 on ollut vahvan kasvun aikaa ja sijoittajat ovat olleet rahastoista hyvin kiinnostuneita – etenkin kun korkomarkkinoiden tilanne on vaikeutunut edelleen. Rahastot ovat hankkineet vuonna 2016 tähän mennessä kiinteistöjä yli 400 miljoonalla eurolla. Viimeisimmät hankinnat Liikekiinteistöt -rahastoon olivat teollisuuskohde Hämeenlinnasta ja potilashotelli Tampereelta. Hoivakiinteistö -rahasto on ostanut Stadin ammattiopiston käytössä olevan kiinteistön Helsingistä, silmäsairaalan Tampereelta sekä yksityisen sairaalan Helsingistä. Näille hankinnoille ovat ominaista pitkät vuokrasopimukset ja vahvat vuokralaiset. eQ Metsään on tehty ensimmäiset sijoitukset. Laulumaa, Leppä ja Dahl täydentävät erinomaisesti sijoitustiimiä.” toteaa eQ

Varainhoidon kiinteistösijoitusten johtaja, Tero Estovirta.

Helsinki 12.12.2016

eQ Varainhoito Oy

Lisätietoja: Tero Estovirta, Johtaja, Kiinteistösijoitukset, eQ Varainhoito Oy, puh. +358 50 593 6194 / tero.estovirta(at)eQ.fi