09.05.2016
Pohjoismaisen kiinteistötietopalveluyritys Datschan transaktiovolyymiseurannassa Adviumin osuus volyymista oli vuonna 2015 noin 38 % ja Adviumin toteuttamat 12 kauppaa tekivät Adviumista myös lukumäärällisesti aktiivisimman neuvonantajan. Adviumin vuonna 2015 läpiviemiin transaktioihin lukeutuivat mm. Keskon 652 miljoonan euron myynti- ja takaisinvuokrausjärjestely, Spondan Certeumin osakkeiden myynti Blackstonelle ja Ilmarisen 1 200 asunnon portfolion myynti OP Vuokratuotolle.
 
Sama tahti on jatkunut myös vuoden 2016 puolella ja Adviumin tähän mennessä toteuttamat viisi kauppaa vastaavat Datschan mukaan noin 35 %:a koko neuvonantajavolyymistä. Tämän vuoden puolella tehtyihin transaktioihin lukeutuvat mm. Elon yli 160 miljoonan euron toimistoportfolion myynti Niamille, LähiTapiolan noin 21 000 m2:n asunto- ja hoivakorttelin myynti Nordea Henkivakuutukselle sekä Hakaniemen tavaratalokorttelin myynti Antiloopille.
 
Datschan tilasto sisältää kaikki yli 1,5 miljoonan euron suorat ja yhtiömuotoiset kiinteistökaupat joissa mukana ollut myyjän neuvonantaja on Datschan tiedossa.

Lisätietoja: Tiedote