02.07.2024

Hyvä Asiakkaamme,

eQ Rahastoyhtiö Oy siirtää Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöjen ja Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöjen lunastusten maksuajankohtaa rahastojen sääntöjen 8 §:n mukaisesti. Siirto koskee kesäkuun 2024 lunastuspäivälle kohdistuneita lunastustoimeksiantoja. Lunastukset toteutetaan myöhemmin erikseen ilmoitettavana ajankohtana tällöin laskettavaan rahasto-osuuden arvoon. Rahastojen osuudenomistajilta ei vaadita toimenpiteitä tämän johdosta.

eQ Yhteiskuntakiinteistöt -rahaston tuotto vuoden 2024 toisella neljänneksellä oli 0,5 % ja eQ Liikekiinteistöt -rahaston tuotto -1,3 %. Näyttää siltä, että kiinteistömarkkinassa hinnat ovat kääntymässä ja markkinan piristymistä odotetaan loppuvuotta kohden. Kiinteistömarkkinalla on kuitenkin edelleen hyvin hiljaista. Lunastusten siirto johtuu ennen kaikkea siitä, että kiinteistökauppoja on tehty vähän. Molempien rahastojen kiinteistöt sijaitsevat kasvukeskuksissa ja niiden tilanne on pysynyt hyvänä.

Mikäli osuudenomistaja haluaa pyytää lunastuksensa peruuttamista, hän voi toimittaa lunastuksen peruutuspyynnön eQ Rahastoyhtiölle. Lunastuksen peruutuspyynnön voi esittää siihen asti, kunnes lunastus on tehty. Peruutuspyynnön voi antaa joko olemalla yhteydessä asiakasyhteyshenkilöön tai sähköpostilla eQ:n Asiakaspalveluun asiakaspalvelu(at)eq.fi.

Lisätietoja on saatavilla asiakasyhteyshenkilöltä ja eQ Asiakaspalvelusta asiakaspalvelu(at)eq.fi, puh. 09-6817 8700.

eQ Rahastoyhtiö Oy