08.12.2020

eQ Kiinteistörahastot auki merkinnöille 31.12.2020

Molempien rahastojen näkymät ovat erittäin hyvät ja vakaat. Rahaston omistamat kiinteistöt on valittu harkiten ja ne ovat toimineet koronankin aikana hyvin ja tuottopotentiaali on pysynyt ennallaan. Rahastojemme tuotto-odotus (kulujen jälkeen) jatkossa on vuotuinen kassavirta mukaan lukien 6-9 % p.a.*

Ennakoimme koronavirusepidemian edelleen hidastavan markkinoiden kaupankäyntiaktiviteettia lähikuukausina. Joillakin toimialoilla vuokranmaksukyky on heikentynyt yhteiskunnan rajoitustoimien johdosta. eQ Kiinteistörahastoissa näiden toimialojen osuus vuokrakassavirrasta on kuitenkin suhteellisen pieni. Rahastojen sijainnit, kohdetyypit ja vuokralaiset on hyvin hajautettu. eQ:n kiinteistötiimi jatkaa kiinteistöjen normaalia ylläpitoa, vuokrausta ja kehittämistä sekä vie käynnissä olevia kehityshankkeita eteenpäin suunnitellusti.

*Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta.

eQ Kiinteistörahastot paransivat selvästi GRESB-arvioinnissa

eQ Kiinteistörahastot osallistuivat tänä vuonna toista kertaa kiinteistöalan kansainväliseen GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) -vastuullisuusarviointiin. Systemaattinen vastuullisuuden kehitystyö kiinteistökohteissamme näkyi selvänä nousuna GRESB-tuloksissa. eQ Liikekiinteistöt saavutti arvioinnissa 3 tähteä ja eQ Hoivakiinteistöt 2 tähteä. Nyt julkaistut, vuoden 2020 tulokset koskevat raportointivuotta 2019.

”Systemaattinen ja kurinalainen ESG-integrointi on ollut jo usean vuoden ajan tärkeä osa kiinteistösijoitustoimintaamme. GRESB-arvioinnista saamamme tunnustus kertoo, että teemme ja kehitämme asioita kiinteistökohteissamme vastuullisuuden osalta oikeaan suuntaan ja konkreettisia tuloksia saadaan aikaan. Myös yhteistyö vuokralaistemme kanssa vastuullisuusasioissa on hyvin tärkeää”, iloitsevat Tero Estovirta, johtaja, kiinteistösijoitukset ja Sanna Pietiläinen, vastuullisen sijoittamisen johtaja, eQ Varainhoito Oy.

GRESB-arviointiin osallistuvia kiinteistöalan yrityksiä tarkastellaan kokonaisvaltaisesti vastuullisuuden toteutumisen ja kehittymisen osalta. Arvioitavat osa-alueet koskevat mm. yhtiötason vastuullisuuden johtamista, kiinteistöjen energiatehokkuutta ml. vesi ja jätteet, päästöjä, ympäristötavoitteiden asettamista kiinteistörahastoille, kiinteistökohteille haettuja ympäristösertifiointeja, sidosryhmäyhteistyötä, riskienhallintaa sekä kiinteistökehitykseen liittyviä vastuullisuusasioita. GRESB-vastuullisuusarvioinnista saadut tulokset ovat tärkeä työväline vastuullisuuden toteutumisen seurantaan ja kehittämiseen. GRESB-arviointiin osallistuvien toimijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna osallistujia oli maailmanlaajuisesti 1229 ja Suomessa noin kymmenen.

eQ Hoivakiinteistöt

eQ Hoivakiinteistöt rahaston perusta on kunnossa ja nettovuokratuotto on hyvä. Rahastolla on käynnissä merkittävä kehityshanke Helsingin Meilahdessa ja muita tavanomaisia hankkeita, jotka etenevät suunnitellusti. Uusia hankintoja katsotaan aktiivisesti. Julkisten vuokralaisten osuus kassavirrasta on lähes 40% ja kasvaa kehityshankkeiden myötä entisestään. Yhteiskuntakiinteistöt ovat edelleen kiinnostavia ja ne jatkavat vahvasti.

Kuten 15.10.2020 lehdistötiedotteessa kerroimme, eQ Hoivakiinteistöt –rahasto myy 55 kiinteistöä € 222 m:lla. Lue lehdistötiedote täältä.

Tuottokehitys
Tuotto perustamisesta (1.7.2012) 8,8 % p.a.*
3 kk 1,79 %
6 kk 3,78 %
12 kk 7,57 %
3 v p.a. 8,96 %

Kiinteistövarallisuus: 1 338 M€ **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti: 9,7 vuotta ***
Vuokrausaste: 99 %
Kohteet: 162 kohdetta
Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen

*Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta. Kaikissa esittämissämme kiinteistörahastojen tuottoluvuissa on huomioitu aina kaikki palkkiot (lukuun ottamatta lunastuspalkkiota), mutta ei sijoittajan mahdollisesti maksettavaksi tulevia veroja.

**Rahaston kiinteistöomaisuus arvostetaan ulkopuolisella arvioitsijalla kvartaaleittain.
***Sisältäen rakenteilla olevien hankkeiden vuokrasopimukset

eQ Liikekiinteistöt

eQ Liikekiinteistöt rahaston perusta on kunnossa ja nettovuokratuotto on hyvä. Vuokrauksen osalta rahaston toiminta on ollut erinomaista koko alkuvuoden. Se on vahva osoitus siitä, että hyville kohteille ja tiloille on vuokralaiskysyntää markkinan epävarmuuksista huolimatta. Rahastossa on käynnissä kaksi merkittävää kehityshanketta, jotka etenevät suunnitelmien mukaisesti ja ovat tärkeitä lisätuoton lähteitä.


Tuottokehitys
Tuotto perustamisesta (31.12.2014): + 8,5 % p.a *
3 kk 1,63 %
6 kk 2,26 %
12 kk 6,04 %
3 v p.a 7,21 %

Kiinteistövarallisuus: 1 085 M€ **
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti: 5,4 vuotta
Vuokrausaste: 93 %
Kohteet: 48 kohdetta
Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen

*Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta. Kaikissa esittämissämme kiinteistörahastojen tuottoluvuissa on huomioitu aina kaikki palkkiot (lukuun ottamatta lunastuspalkkiota), mutta ei sijoittajan mahdollisesti maksettavaksi tulevia veroja.

**Rahaston kiinteistöomaisuus arvostetaan ulkopuolisella arvioitsijalla kvartaaleittain.

eQ Kiinteistörahastot auki merkinnöille 31.12.2020

eQ Hoiva- ja eQ Liikekiinteistöt ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja lunastuksille puolivuosittain. Rahastojen seuraava merkintäpäivä on 31.12.2020. Rahastojen merkintä- ja lunastuspäivät voit tarkastaa rahastojen sivuilta:

eQ Hoivakiinteistöt
eQ Liikekiinteistöt

Uusi ominaisuus eQ:n verkkopalvelussa

Nyt sinun on mahdollista tarkastella rahastokohtaista tuottolaskelmaa verkkopalvelussamme. Klikkaamalla Oma salkku –näkymässä olevaa Tuotto –painiketta pääset näkemään rahastokohtaisen tuottolaskelman. Tuottolaskelmalla voit tarkastella rahastosijoituksesi tuottoa eri aikajaksoilta. Viemällä hiiren tuottograafin päälle, näet tuottoprosentin sijoituksen aloituspäivästä valittuun ajankohtaan.

Pääset kirjautumaan verkkopalveluumme pankkitunnuksillasi osoitteessa www.eQ.fi. Mikäli sinulla ei ole vielä eQ:n verkkopalvelua käytössäsi, voit rekisteröityä palveluun tämän linkin kautta:

REKISTERÖIDY TÄSTÄ

Rekisteröityminen on maksuton ja se vie aikaa vain muutaman minuutin. Verkkopalvelun kautta pääset tarkastelemaan ja päivittämään omia tietojasi, seuraamaan eQ:ssa olevien sijoitustesi tilannetta sekä antamaan niihin liittyviä toimeksiantoja. Verkkopalvelun avulla voit hoitaa sijoituksiasi missä ja milloin vain. Yritys- ja yhteisöasiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä eQ:n asiakaspalveluun.

Asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)eQ.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16 (09) 6817 8700 (pvm/mpm)

SEURAA MEITÄ LINKEDINISSÄ