24.08.2020

eQ:n rahastosuosikit

Odotuksemme on, että matala korkotaso, keskuspankkien ennennäkemättömän elvyttävä rahapolitiikka ja hallitusten elvyttävä finanssipolitiikka auttavat toipumiseen koronakriisistä ja nämä toimet tukevat yrityslainamarkkinaa ja osakemarkkinaa. Tämän vuoksi rahastosuosikkimme löytyvät tällä hetkellä osakesijoituksista, High Yield -yrityslainoista ja kiinteistösijoituksista. 

Ensimmäisenä sijoituksena osakesalkkuun poimimme eQ Sininen Planeetta –rahaston, joka on mukana kestävän kehityksen ja uuden älykkään teknologian trendissä. Rahaston salkussa olevat yhtiöt edustavat läntisen maailman tulevaisuuden kasvualueita. Rahasto on yksi parhaiten tuottaneita rahastojamme viime vuosina. Toisena rahastona poimimme eQ Pohjoismaat Pienyhtiö –rahaston. eQ Pohjoismaat Pienyhtiö on eQ:n aktiivisesti hoitama osakerahasto, joka sijoittaa pääasiassa Pohjoismaisten hyvän kasvupotentiaalin omaavien, pienten ja keskisuurten yritysten osakkeisiin. Mielestämme Euroopassa mielenkiintoiselta näyttävät pienyhtiöt ja maantieteellisesti Pohjoismaat. Korkosijoituksista poimimme eQ High Yield –rahaston. Rahasto voi saada tuottoa myös matalien korkojen aikana ja vaikka maksuhäiriöt tulevat hieman lisääntymään, niin korkea juokseva tuotto tulee riittämään kompensoimaan maksuhäiriöistä aiheutuvat arvonmuutokset.

Muita rahastosuosikkejamme ovat kiinteistörahastot. eQ Hoivakiinteistöt ja eQ Liikekiinteistöt rahastojen tuotto perustuu pitkään, vakaaseen ja ennustettavaan vuokrakassavirtaan.  Markkinaolosuhteet ovat mielestämme edelleen tuottaneet tuottoa kiinteistörahastoillemme.

eQ Varainhoidon sijoitustiimi käy läpi rahastot, joita pidämme tällä hetkellä mielenkiintoisimpina. Katso eQ:n suosikit täältä. Valintamme perustuvat historiallisen tuoton sijasta tulevaisuuden näkymiin.