07.12.2018

eQ Kiinteistörahastojen kiinteistövarallisuus kasvoi 1,6 mrd euroon

Nyt on alkanut viides vuosi siitä, kun aloitimme voimakkaasti kehittämään ja rakentamaan kiinteistöliiketoimintaa. Kohteita on rahastoissa yli 200 kappaletta ja rahastojen kiinteistövarallisuus on kasvanut 1,6 miljardiin euroon. Hyvä aktiviteetti Suomen kiinteistömarkkinassa on jatkunut ja loppuvuoden aikana tavoitteemme kummankin rahaston osalta on kasvattaa vieraan pääoman osuutta ja kiinteistövarallisuutta tarkoin valikoiduilla ja järkevillä hankinnoilla. Pääomia rahastoissa on 1,25 miljardia euroa.

eQ:n kiinteistörahastoissa noin 70 prosenttia viime vuosien tuloista on muodostunut kiinteistöjen vuokrakassavirrasta. Loput noin 30 prosenttia on arvonmuutosta ja lähinnä arvonnousua.

eQ Hoivakiinteistöt- ja Liikekiinteistöt -rahastoja hoitaa 9 hengen kiinteistöalan ammattilaisista koostuva tiimi, jonka lisäksi eQ:n hallinnossa työskentelee useita kiinteistörahastoja tukevia asiantuntijoita. Arvonnousu on paljolti eQ:n kiinteistötiimin aktiivista työtä: hankintaosaamista ja kiinteistökehitystä - peruskorjausta, teknistä kehittämistä, laajennuksia ja vuokrasopimuskannan kehittämistä.

"Kiinteistöliiketoiminnan kehitys on edennyt suunnitelmien mukaan jo viidettä vuotta. Markkina on ollut aktiivinen sekä kysyntä sijoittaja- ja vuokralaisasiakkaiden osalta on ollut hyvä. Hintojen tasaantuminen on ollut jo jonkin aikaa nähtävissä. Vuokrien positiivisen kehityksen odotetaan jatkuvan, edellyttäen toki yleisen talouden suotuisaa kehitystä. Rahastojemme kiinteistöomaisuus on kasvanut 4-500 miljoonaa euroa vuosittain. Odotamme myös vuoden 2019 alkavan aktiivisissa tunnelmissa ja kasvun jatkuvan vahvana, uusien hankintojen, hankekehityksen, rakennuttamisen sekä jo sovittujen kauppojen johdosta. ”

Tero Estovirta, Johtaja Kiinteistösijoitukset

Tero Estovirta

Molempien eQ Kiinteistörahastojen tuotot ovat olleet erinomaisia

eQ Hoivakiinteistöt
Hoivakiinteistöt 
eQ Liikekiinteistöt
Liikekiinteistöt
 Tuotto perustamisesta (1.7.2012):
 + 9,0 %* p.a. 
 Tuotto perustamisesta  (31.12.2014):
 + 9,7 %* p.a
 Tuotto vuonna 2017:
 + 10,1 %*
 Tuotto vuonna 2017:
 + 10,7 %* 
 Tuotto viimeiset 12 kk:
 + 10,1 %*
 Tuotto viimeiset 12 kk:
 + 9,1 %*
 Viimeiset 3 vuotta:
 + 9,7 %*  
 Viimeiset 3 vuotta:
 + 9,6 %*
 Nettovuokratuotto:
 6,1 %*
 Nettovuokratuotto:
 6,4 %*
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti:
7,7 vuotta
Vuokrasopimusten keskimaturiteetti:
 6,1  vuotta
 Vuokrausaste:
 100 %
 Vuokrausaste:
 95 %
 Kohteet:
 180 kohdetta  Kohteet:
 37 kohdetta
 Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen  Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen
 *Aiempi tuotto ei ole luotettava osoitus tulevasta tuotosta.

eQ Kiinteistörahastot jälleen auki merkinnöille

eQ Hoiva- ja eQ Liikekiinteistöt ovat auki merkinnöille neljännesvuosittain ja lunastuksille puolivuosittain. Rahastojen seuraava merkintäpäivä on 31.12.2018.

Rekisteröidy asiakkaaksi tästä

Kiinteistösijoittaminen on lähtökohtaisesti pitkäjänteistä sijoittamista. Suositeltu sijoitusaika on vähintään viisi vuotta. Rahastojen (ei rahastoyhtiön) perimä lunastuspalkkio on porrastettu sijoitusajan mukaan ja yli 5 vuoden sijoituksista ei peritä lainkaan lunastuspalkkiota. Kuten kaikkeen sijoittamiseen, myös eQ:n Kiinteistörahastoihin sijoittamiseen liittyy riskejä, joista on kerrottu tarkemmin rahastoesitteissä, joihin pyydämme ystävällisesti tutustumaan.

Yksityissijoittajan on helpointa tehdä rahastomerkintä eQ:n verkkopalvelussa. Mikäli olet jo asiakkaamme, voit tehdä rahastosijoituksen kirjautumalla sisään palveluun. Mikäli olet tekemässä ensimmäistä eQ rahastosijoitustasi, rekisteröidy ensin asiakkaaksi osoitteessa www.eq.fi/fi/registration

Rekisteröityminen on maksuton ja se vie aikaa vain muutaman minuutin. Rekisteröitymisen jälkeen rahastomerkinnän tekeminen onnistuu omia pankkitunnuksia käyttäen, tai halutessa käyttäjätunnuksen ja salasanan kautta. Yritys- ja yhteisöasiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä eQ:n asiakaspalveluun.

Asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)eQ.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16 (09) 6817 8700 (pvm/mpm).