16.10.2018

Kehittyvien markkinoiden arvostus laskenut selvästi

Kehittyvien markkinoiden arvostus on laskenut selvästi jo yhdeksän kuukautta jatkuneen laskumarkkinan aikana. MSCI kehittyvien markkinoiden indeksin PE-luku on nyt 11,4, mitä voidaan pitää maltillisena tasona verrattuna MSCI- maailman indeksin arvostukseen (PE- luku 16,1). Kehittyvät markkinat ovat siis hinnoiteltu 29 prosenttia edullisemmaksi. Alennus tuntuu suurelta ottaen huomioon, että kehittyvien markkinoiden tuloskasvuksi ennustetaan tällä vuodelle 16 prosenttia ja ensivuodelle 11 prosenttia. Ennusteet tulevat varmasti elämään vielä paljon, mutta vaikuttaa siltä, että markkinat ovat hinnoitelleet jo varsin paljon negatiivista kursseihin. 

Kun katsomme eQ:n kehittyvien markkinoiden rahastojen arvostuksia, niin hinnoittelu tuntuu jo edulliselta. Esim. eQ Kehittyvät Markkinat Osinko rahaston PE- luku on kuluvalle vuodelle 9,4 ja osinkotuotto 6,6 %. Suosimme sijoituksissamme vahvataseisia yhtiöitä ja rahaston sijoituksista 60 prosenttia on nettovelattomia. Sijoittamalla vahvataseisiin yhtiöihin salkunhoitaja nukkuu yönsä hyvin, huolimatta siitä, että markkinat tilapäisesti hermoilevat. Alla taulukko eQ:n kehittyvien markkinoiden rahastojen arvostustasoista.


PE(18)

PE(19)

K.a. tuloskasvu 18-19

Osinkoennuste

Nettovelattomia (ex pankit)

eQ KeMa Osinko

9,4

8,4

12,1 %

6,6 %

60 %

eQ KeMa Pienyhtiö

11,0

9,0

15,7 %

6,2 %

68 %

eQ Kehittyvä Aasia

9,0

8,3

13,3 %

4,4 %

42 %

Kun katsomme yksittäisien yhtiöiden arvostuksia, niin rahastojen salkuista löytyy useita erittäin houkuttelevasti hinnoiteltuja osakkeita. Esimerkiksi eQ Kehittyvät Markkinat Pienyhtiö- rahastosta löytyy viisi yhtiötä, joiden osinkotuotto on yli kymmenen prosenttia, eQ Kehittyvät Markkinat Osinko -rahastosta kolme ja eQ Kehittyvä Aasia -rahastosta kaksi.


Jukka-Pekka Leppä, Salkunhoitaja, kehittyvät osakemarkkinat


Rahastojen viimeiset kuulumiset löydät rahastojen kuukausikatsauksista:
eQ Kehittyvät Markkinat Osinko -kuukausikatsaus
eQ Kehittyvät Markkinat Pienyhtiö -kuukausikataus
eQ Kehittyvä Aasia -kuukausikatsaus