19.06.2018
LEHDISTÖTIEDOTE

Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Emil Aaltosen säätiö jatkavat vuonna 2014 alkanutta pääomasijoitusten yhteistyötä eQ Varainhoito Oy:n kanssa. Nyt tehdyllä, uudella sopimuksella eQ Varainhoito tulee tekemään vuosien 2018–2023 aikana 120 miljoonalla eurolla uusia sijoitussitoumuksia uuden sopimuksen puitteissa sijoittajille perustettuihin erikoissijoitusrahastoihin. Samalla eQ jatkaa kyseisten sijoittajien pääoma- ja muiden vaihtoehtoisten sijoitustensa raportointia ja hallinnointia.

”Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Emil Aaltosen säätiö ovat kooltaan suuria, suomalaisia instituutiosijoittajia. Olemme viimeisen viiden vuoden aikana rakentaneet kaikille kolmelle merkittävän pääomasijoitusohjelman ja toteuttaneet myös laajan raportoinnin vaihtoehtoisista sijoituksista. Yhteistyö on sujunut hyvin ja olemme erittäin iloisia siitä, että he ovat päättäneet jatkaa yhteistyötä kanssamme. eQ Varainhoito on viime vuosina edelleen vahvistanut omia tiimejään sekä Private Equity -sijoittamisen että hallinnon osalta ja pystyy tarjoamaan erinomaisen kanavan maailman pääomasijoitusmarkkinoille”, toteaa eQ Varainhoidon pääomasijoitusten johtaja Staffan Jåfs.

”Olemme olleet tyytyväisiä pääomasijoitussalkkumme tuottoon ja pääomasijoitukset ovat myös jatkossa keskeinen osa sijoitusallokaatiotamme. Suhteessa muihin omaisuusluokkiin pääomasijoituksiin ja vaihtoehtoisiin sijoituksiin tarvitaan kuitenkin paljon hallinnollisia resursseja sekä seuranta- ja raportointijärjestelmiä. Keskittämällä uusia sijoituksia ja salkunhallinnan eQ Varainhoitoon saamme samalla kustannustehokkuutta, hyvää raportointia ja meille räätälöityä sijoituspalvelua”, toteavat Suomen Kulttuurirahaston Ralf Sunell, Jenny ja Antti Wihurin rahaston Arto Mäenmaa ja Emil Aaltosen säätiön Kari Mustakallio.

Helsinki 19.6.2018

eQ Varainhoito Oy

Lisätietoja:

Staffan Jåfs, johtaja, pääomasijoitukset, eQ Varainhoito Oy, puh: +358 (9) 6817 8736, staffan.jafs(at)eQ.fi