27.04.2017
LEHDISTÖTIEDOTE
27.4.2017, klo 11:00

eQ Varainhoito on sijoittanut pitkään ja menestyksekkäästi Euroopan pääomasijoitusmarkkinoille. Nyt eQ on perustanut asiakkailleen myös ensimmäisen private credit -rahaston, johon kerättiin 31.3.2017 pidetyssä ensimmäisessä ja lopullisessa sulkemisessa 90 miljoonaa euroa. Sijoittajia rahastossa on yhteensä 38.

eQ Private Credit -rahasto tekee vieraan pääoman ehtoisia sijoituksia eurooppalaisiin, listaamattomiin yrityksiin lähinnä yrityskauppatilanteissa. Vähintään 75 prosenttia sijoituksista tehdään ns. senior-lainoihin, joilla on paras vakuusasema pankkirahoituksen rinnalla. Lisäksi enintään 25 prosenttia sijoituksista voidaan tehdä junior -lainoihin. Salkku hajautetaan 25-40 vaihtuvakorkoiseen lainaan ja rahaston nettotuottotavoite on 6-7 prosenttia p.a.

Staffan Jåfs, johtaja, pääomasijoitukset, kommentoi:
”eQ on pitkään tutkinut private credit -markkinaa ja toteuttaa nyt ensimmäisen rahastonsa yhdessä erittäin kokeneen private credit -sijoittajan, lontoolaisen MV Credit Partnersin kanssa. Credit-sijoittamisessa kokemus ja riskin minimointi on erityisen tärkeää ja valitsimme MV:n kumppaniksemme heidän pitkän ja menestyksekkään sijoitushistoriansa vuoksi. Rahasto sopii erittäin hyvin sekä asiakkaidemme korkosalkkuun, että monipuolistamaan vaihtoehtoisten sijoitusten salkkua. Olemme myös vahvistaneet oman tiimimme credit -osaamista rekrytoimalla Anne Riekin, joka toimii private credit -vastuullisena. Ensimmäisistä lainoista neuvotellaan jo ja tavoitteena on sijoittaa rahasto täyteen 18 kuukaudessa. Private Equityssä moni asiakkaistamme rakentaa salkkuaan pitkän tähtäimen ohjelmalla eQ:n kanssa ja jatkossa tämä on mahdollista myös private credit -sijoittamisen osalta.”

Private Equity -puolella eQ PE IX US -rahasto piti toisen sulkemisensa 27.4.2017 lähes 82 miljoonan Yhdysvaltain dollarin kokoisena. Sijoittajia on rahastossa jo 41. IX-rahaston varainkeruu jatkuu kesäkuuhun saakka, jolloin tehdään rahaston lopullinen sulkeminen.

Staffan Jåfs kommentoi:
”Ensimmäinen USA PE -rahastomme vuonna 2015 suljettiin 80 miljoonan dollarin kokoisena ja toinen USA-rahastomme ylitti tämän koon jo toisessa sulkemisessa. Yhteistyö amerikkalaisen kumppanimme RCP Advisorsin kanssa sujuu erittäin hyvin. Sijoitimme ensimmäinen rahastomme täyteen kahdessa vuodessa, ja rahastossa on 11 kohderahastoa USA:ssa ja Kanadassa. IX-rahaston ensimmäinen sijoitus on jo tehty ja tavoitteena on valita 10-12 kohderahastoa salkkuun vuoden 2018 loppuun mennessä.”

Helsinki 27.4.2017

eQ Varainhoito Oy

Lisätietoja:

Staffan Jåfs, Johtaja, pääomasijoitukset, eQ Varainhoito Oy
puh: +358 (9) 6817 8736