05.10.2015

eQ Varainhoito on kerännyt hallinnoimiinsa kiinteistörahastoihin jo yli 300 miljoonaa euroa asiakkaiden sijoituksia ja kiinteistörahastojen kokonaissijoituskapasiteetti on nyt yli 600 miljoonaan euroa. eQ Varainhoito hallinnoi kahta kiinteistörahastoa, eQ Liikekiinteistöt ja eQ Hoivakiinteistöt. Rahastot ovat ostaneet 230 miljoonalla eurolla kiinteistöjä vuonna 2015 ja kasvunsa myötä ostot jatkuvat.

 Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt -rahasto on täydentänyt kiinteistöomaisuuttaan kahdella kaupalla. Rahasto on ostanut Saton pääkonttorin Helsingin Käpylästä Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiöltä. Toinen ostettu kiinteistö on Tampereen Taninkatu 1, vuokralaisina XXL ja Expert ja myyjänä Pirkanmaan Osuuskauppa.

 Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt -rahasto on täydentänyt kiinteistöomaisuuttaan ostamalla Turun keskustasta kiinteistökokonaisuuden, jossa toimii vuokralaisena Terveystalo Pulssi. Kiinteistöjen osoite on Humalistonkatu 9-11 ja myyjänä Auratum Kiinteistöt Oy:n hallinnoima rahasto.

”eQ:n kiinteistörahastot kehittyvät suunnitellusti. Asiakkaidemme kiinnostus niihin on ollut erityisen hyvä. Nyt ostetut kohteet sopivat erinomaisesti rahastojen strategioihin. Hankimme moderneja kiinteistöjä parhailta sijainneilta. Kiinteistöissä on vahvat vuokralaiset ja pitkät vuokrasopimukset”, toteaa eQ Varainhoidon kiinteistösijoitusten johtaja, Tero Estovirta.

eQ Kiinteistörahastot ovat avoinna merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja lunastuksille kaksi kertaa vuodessa. Rahastojen tavoitteena on jakaa 6 %:n vuotuinen tuotto ja kokonaistuottotavoitteet ovat 8-10 % vuodessa.

 

Helsinki 5.10.2015

eQ Varainhoito Oy

 

Lisätietoja:

Tero Estovirta, Johtaja, Kiinteistösijoitukset, eQ Varainhoito Oy, puh. +358 50 593 6194 / tero.estovitrta(at)eq.fi