07.01.2015

eQ Varainhoito Oy perusti 31.12.2014 uuden kiinteistörahaston, Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt, joka sijoittaa varansa suomalaisiin toimitilakiinteistöihin. Rahasto on avoinna merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja lunastuksille kaksi kertaa vuodessa. Rahasto jakaa vuotuisesta toteutuneesta tuloksestaan vähintään 75 % osuudenomistajille ja tavoitteena on jakaa noin 6 % vuosittainen tuotto.

Perustamisen yhteydessä eQ Liikekiinteistöt -rahasto osti kaksi uudehkoa ja täyteen vuokrattua kiinteistöä pääkaupunkiseudulta. Kauppahinta oli reilut 23 miljoonaa euroa. Myyjinä olivat VR Eläkesäätiö, Järvenpää Myllytie 1:ssä ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Keravan Peltomäenkatu 2-4:ssä.

”eQ panostaa kiinteistövarainhoitoon ja on jo nyt merkittävä toimija tällä varainhoidon osa-alueella. Etenemme strategiamme mukaisesti ja käynnistämme nyt toisen kiinteistörahastomme. Suomen taloustilanteesta huolimatta näemme myös liikekiinteistömarkkinoilla hyviä tuottomahdollisuuksia. Erityisen tyytyväisiä olemme siitä, että rahaston aloittaessa ostamme heti kaksi erinomaista uudehkoa kohdetta, hyvillä sijainneilla ja täyteen vuokrattuina. On hienoa saada heti mukaan kaksi merkittävää suomalaista tahoa, VR Eläkesäätiö ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, mahdollistamaan rahaston nopea liikkeellelähtö.” toteaa eQ Varainhoidon kiinteistösijoitusten johtaja, Tero Estovirta.

eQ:n ensimmäinen kiinteistörahasto, eQ Hoivakiinteistöt, on menestynyt erinomaisesti. Rahasto sijoittaa suomalaisiin hoiva- ja terveysalan kiinteistöihin ja sen oma pääoma on jo yli 150 miljoonaa euroa ja sijoituskapasiteetti ylittää 300 miljoonaa euroa. eQ Hoivakiinteistöt -rahastossa on 53 kiinteistöä ja pelkästään vuoden 2014 toisen vuosipuoliskon aikana rahasto teki kaupat yli 30 kiinteistöstä, yhteensä n. 100 miljoonan euron arvosta. eQ Hoivakiinteistöt -rahastolla on yli 1 250 osuudenomistajaa.

Lisätietoja:

Tero Estovirta, Johtaja, Kiinteistösijoitukset, eQ Varainhoito Oy, puh. +358 50 593 6194 / tero.estovirta(at)eQ.fi